Wanneer je beton cire laat leggen in je huis, heb je ook stucwerk beton cire. Dit heeft iets te maken met de afwerking ervan, die je laat doen door een stucadoor. Zelf vind ik het overigens grappig dat er zoveel mensen zijn die van het woord stukadoor het werkwoord stukadoren maken, in plaats van stucen, omdat ze vergeten zijn dat het ene een afgeleide van het andere is. Zo doen mensen dat ook met het woord ‘jaloers’, dat van jaloezie komt, maar waar mensen als zelfstandig naamwoord nog wel eens ‘jaloersheid’ van maken.

Rauwe uitstraling

Enfin, als je stucwerk beton cire hebt, is het natuurlijk van belang dat je dat goed laat aanleggen. Je wil immers niet dat je huis lelijk afgewerkt wordt. Als je geen stucwerk beton cire laat leggen, dan kan je misschien beter uberhaupt niets laten doen. Dat geeft een beetje de indruk alsof het huis niet af is, maar in een ruimtelijke woning kan dat ook heel strak aandoen. Althans, dat zeggen moderne tijdschriften over interieur.

RTL bellen

Als je niemand kent die stucwerk beton cire of metal stuc uitvoert, dan kan je ook altijd even naar dat rtl programma bellen, ‘help, mijn man is klusser’. De vrouwen in kwestie zullen je namelijk dankbaar zijn als ze hun klusser een dagje kwijt zijn. Wie weet bakken die klussers er nu wél wat van, omdat de druk van een hysterische echtgenoot weg is en ook de cameraploeg ontbreekt. Dat kan nog wel eens wat druk van de ketel afhalen. Veel mensen presteren niet goed onder druk. Dus als je gewoon die handige Harry uitnodigt om te komen stucen onder het genot van een kopje koffie, dan kan hij het misschien veel beter dan je denkt. Wat positieve feedback of opbouwende kritiek kan ook wonderen doen: als je maar vaak genoeg zegt dat ze het goed doen, gaan ze het misschien zelf geloven. En daar dan vervolgens hopelijk óók naar handelen.