gietvloer

Een gietvloer is een enorm duurzame vloerbedekking, die perfect is voor ruimtes met veel verkeer. Het is een vloerbedekking die uiterst makkelijk te onderhouden is. Beschadigingen kunnen eenvoudig hersteld worden en vuil en vlekken zijn makkelijk te verwijderen. Bovendien is een gietvloer een anti-slip vloer, waardoor de kans op ongelukken aanzienlijk verkleind wordt. Een gietvloer is ook een erg hygiënische vloeroptie. Ze zijn gemakkelijk te reinigen en hebben een gladde, naadloze oppervlakte waar geen vuil of bacteriën in kunnen nestelen. Dit maakt ze uitermate geschikt voor ruimtes waar hygiëne een belangrijke rol speelt, zoals keukens en badkamers.

gietvloer

Gietvloeren zijn lekker warm

Gietvloeren verwarmen is een kostenefficiënte en energiezuinige manier van verwarmen. Het is een ideaal systeem voor ruimtes met vloerverwarming, zoals woningen, kantoren, winkels en zorginstellingen. Gietvloeren verwarmen door het geleiden van warmte door een dunne laag van metalen of kunststof. Dit maakt het mogelijk om de vloer aan te passen aan de temperatuur in de ruimte, zodat er geen onnodige energie wordt verbruikt. Gietvloeren kunnen ook worden gebruikt in combinatie met vloerverwarming, waardoor er een aangename en energiezuinige verwarmingsoptie ontstaat. Lekker voor in de koude wintermaanden, dan kan een mooie warme vloer altijd goed van pas komen. 

Het besparen van energie 

De wereld staat voor grote uitdagingen op het gebied van energie. De vraag naar energie neemt toe, terwijl de beschikbare hoeveelheid fossiele brandstoffen afneemt. Tegelijkertijd moeten we de uitstoot van broeikasgassen verminderen. Een van de manieren waarop we kunnen helpen is door onze energie-efficiency te verbeteren. Dit betekent dat we dezelfde hoeveelheid energie gebruiken om meer werk te verzetten of om een bepaald product te maken. Dit kan door beter isolerend materiaal te gebruiken, zuiniger apparaten te kopen of energiezuinige processen te ontwikkelen. Verbeterde energie-efficiency is een belangrijke stap in het verminderen van onze afhankelijkheid van fossiele brandstoffen.