Het gebeurt steeds vaker dat mensen besluiten hun huis te omringen door hekwerk. Dit kan enerzijds te maken hebben met veiligheidsoverwegingen maar kan anderzijds ook voortkomen uit het feit dat mensen het mooi vinden staan. Waar let je nu op wanneer je een hek koopt en wat voor soorten hekwerk zijn er? Dit artikel is geschreven in samenwerking met Holland Hekwerk en vertelt je meer hierover.

Wat is hekwerk?

Hekwerk is een breed begrip en kan op verschillende manieren uitgewerkt worden. Hekwerk komt namelijk voor in alle soorten en maten. Zo heb je hekwerk in de vorm van een tuinhek of tuindeur maar ook hekwerk in de vorm van een lange omheining die je langs een huis kunt plaatsen.

Dubbelstaafmat hekwerk

Er zijn veel verschillende soorten hekwerk maar de laatste tijd zien we steeds meer dat mensen kiezen voor dubbelstaafmat hekwerk. Een dubbelstaafmat hekwerk bestaat uit matten met horizontale draden. Tussen deze horizontale draden zit een verticale draad.  Veel mensen kiezen voor dit soort hekwerk wegens de vele voordelen.

De voordelen van dubbelstaafmat hekwerk

  • Deze soort heeft een strakke en elegante look. Hierdoor past het bijvoorbeeld goed bij een modern huist maar kan het ook worden ingezet voor bedrijfsdoeleinden.
  • Het is relatief gezien goedkoop. Van alle soorten hekwerken is dubbelstaafmat een van de goedkopere hekwerken. Dit gaat niet ten koste van de kwaliteit want doordat het bestaat uit harde materialen hoef je niet bang te zijn dat er snel wat mee gebeurt.
  • Dubbelstaafmat hekwerk is duurzaam. Je vindt het natuurlijk belangrijk dat als je een investering doet, deze wel lang mee gaat. Dit soort hekwerk voldoet hier helemaal aan en gaat heel veel jaar mee.
  • Bovendien is het inbraak werend. Het gebruik van hekwerk maakt het niet alleen moeilijker voor inbrekers om een huis binnen te komen maar schrikt hen ook af.
  • Helemaal zelf samen te stellen. Dit soort bestaat uit meerder onderdelen. Hierdoor is het goed makkelijk om je hekwerk helemaal volgens jouw eisen samen te stellen.

We hopen dat deze tips je op weg helpen bij het uitkiezen van dubbelstaafmat hekwerk!