Siliconenkit is een elastische kit voor het opvullen van verschillende soorten voegen. Het is een zeer elastisch materiaal. De elasticiteit voorkomt scheuren van de voegen. Ook is de kit waterwerend. Het blijft ook bij uitharding veel elastischer dan andere soorten kit. Naast dat het elastisch is, heeft de kit nog veel meer voordelen. Ben je benieuwd naar alle voordelen van de kit? In dit artikel lees je alles over de siliconenkit, de voordelen en het gebruik ervan.

Wanneer gebruik je siliconenkit?

Als eerste gebruik je de siliconenkit om verbindingen af te werken, vocht tegen te houden en voegen en naden te vullen. Dit kan door het hele huis, maar het meeste wordt kit gebruikt in de wat vochtig Denk bijvoorbeeld aan het toilet, de badkamer, maar de keuken zeker niet te vergeten. De kit zorgt er niet alleen voor dat er niet overal water kan stromen, maar ook geeft de kit een mooie afwerk laag. Hierdoor wordt de kit ook vaak gebruikt om tegelwerk nauwkeurig af te werken. Uit een siliconenkit komt namelijk geleidelijk je spul. Hierdoor kun je met precieze hand spuiten. Zo zit er op elk stukje dat je spuit evenveel kit.

De voordelen van een siliconenkit

Het gebruik van een siliconenkit heeft veel voordelen. Een eerste voordeel van de kit is de elasticiteit. Doordat de kit zo elastisch is, kan de kit tot op zekere hoogte beweging opvangen. Zeker voor in een vochtige ruimte, zoals een badkamer, kan de kit het water waar nodig tegenhouden.

Een ander voordeel van de kit is dat deze water-, schimmel- en verouderingsbestendig is. wanneer je randen en naden afgekit, kun je voorkomen dat er vocht in de kieren gaat zitten. Dit zal er uiteindelijk voor zorgen dat je langer met je omgeving kan doen en het ook veel gemakkelijk schoon kan houden.

Badkamer; wanneer weer douchen?

Wanneer je net je badkamer hebt verbouwd, wil je uiteraard ook dat deze mooi afgewerkt wordt. Ook wil je ervoor zorgen dat er geen lekkages kunnen ontstaan na de verbouwing. Een siliconenkit kun je dan uiteraard goed gebruiken. Nadat je de kit netjes hebt aangebracht, moet je een tijdje wachten voordat je weer kunt gaan douchen. Vaak ontstaan er na 10 minuten al een hard laagje op de kitlaag. Echter kun je dan niet meteen douchen. Het is aangeraden om minimaal 2 uur te wachten voordat je gaat douchen. De droogtijd ligt aan de dikte van de kitlaag. Hoe dikker de voeg is, hoe langer het duurt voordat de kitrand uitgehard is.

Siliconenkit wordt veelal gebruikt in kleine vochtige ruimtes. De kit kan niet alleen randen mooi dichten, maar kan er ook voor zorgen dat er geen water gaat lekken. Met kit kun je dus vele lekkages voorkomen. Er zijn verschillende soorten kit dus hierbij is het belangrijk dat je voor gebruik checkt of je de juiste kit gebruikt. Wanneer je de kit hebt aangebracht, duurt het altijd eerst een tijdje voordat de kit hard genoeg is geworden. Ondanks dat er na een kleine 10 minuten al een laagje op zit, wilt niet zeggen dat je direct gebruik kan maken van het water.

Kit kopen doe je gemakkelijk en snel bij KitXpert.