De zomer staat weer voor de deur en dus zijn veel mensen met hun vakantieplannen bezig. Maar een van de belangrijke onderdelen van een vakantie wordt vaak over het hoofd gezien, en dat is het beveiligen van je woning zodat je jouw woning gedurende de vakantie met een gerust gevoel kunt achterlaten. Maar hoe kun je je woning nu goed beveiligen? Daarover geven we je in dit artikel meer informatie.

Maak je garagedeur inbraak werend

Voor degenen die een garagedeur hebben, is het belangrijk om maatregelen te nemen zodat een inbraak via de garagedeur minder gemakkelijk wordt. Dat kun je doen door onder andere extra sloten aan te laten brengen en ervoor te kiezen om een garagedeur te kopen die geen ramen heeft zodat het voor inbrekers onmogelijk is om te bepalen of er waardevolle spullen in je garage staan.

Voor ieder type garagedeur zijn weer aparte inbraak werende maatregelen mogelijk. Zo zijn de maatregelen voor een roldeur dus heel anders dan voor een openslaande garagedeur. Zeker voor garagedeuren die vele toepassingsmogelijkheden hebben zijn er genoeg maatregelen ontwikkeld om de kans op een inbraak te verkleinen. Je zult het misschien niet verwachten, maar bijvoorbeeld roldeuren hebben vele toepassingsmogelijkheden en daardoor zijn er diverse maatregelen ontwikkeld om een inbraak via een dergelijke deur tegen te gaan.

Zorg voor een alarmsysteem

Een alarmsysteem is natuurlijk vrij kostbaar in aanschaf, maar maakt wel dat je huis een stuk minder interessant wordt voor inbrekers. Stel nu dat je niet het budget hebt om een alarminstallatie te laten installeren. Dan kun je er ook voor kiezen om neppe alarmstickers te kopen en die op de ramen bij je woning te plakken. Op die manier heb je toch nog profijt van het (voor inbrekers) afschrikwekkende effect dat een woning met een alarminstallatie is uitgerust.

Zorg voor voldoende verlichting rondom je woning

Een andere manier waarop je je woning goed tegen inbraak kunt beveiligen, is door te zorgen voor voldoende verlichting wanneer de zon onder is gegaan. Dat kun je doen door verlichting op tijdklokken te zetten waardoor ze bepaalde periodes aan en uit zijn.

Echter, het is wel van belang om de tijden waarop de verlichting brandt vrijwel dagelijks door je buurman in te laten stellen. Op die manier is er namelijk geen patroon te herkennen in de tijden waarop de verlichting aan staat en lijkt het net alsof er iemand echt thuis is.

Wat ook goed werkt is verlichting met sensoren, zodat mensen die je woning proberen binnen te komen direct in het licht worden gezet en de verlichting ook alleen aangaat als het ook echt nodig is. Op die manier belast je het milieu ook minder bespaar je op de energierekening.

Zorg dat de zichtbaarheid rondom je woning goed is

Grote struiken en heggen rondom je woning om je privacy te beschermen zijn natuurlijk ideaal wanneer je thuis bent. Echter, ze hebben ook een nadeel en dat is dat andere mensen niet of nauwelijks kunnen zien of er iemand in je woning probeert in te breken. Wellicht zijn flexibele oplossingen daarom nog wel de beste keus, zoals bijvoorbeeld een strandscherm dat je ook in je tuin kunt neerzetten om meer privacy te krijgen en wat je weg kunt halen op het moment dat je juist wilt dat je woning goed zichtbaar is.

Laat de brievenbus legen

Deze tip is al erg oud, maar toch wordt hij nog vaak over het hoofd gezien. Laat daarom je buren regelmatig je brievenbus legen zodat niet duidelijk is dat je al een tijdje de brievenbus niet heb geleegd en dus mogelijk langere tijd niet thuis bent.

Politiekeurmerk veilig wonen

Een laatste tip die we je willen meegeven is om een politiekeurmerk expert bij je thuis langs te laten komen om een check uit te laten voeren. Een dergelijke expert kan je van verbeterpunten voorzien en wanneer je daaraan voldoet ontvang je ook nog eens een politiekeurmerk veilig wonen. Een expert bij jou in de buurt kun je vinden via http://www.politiekeurmerk.nl/bewoners/expert-inschakelen/vind-een-politiekeurmerk-expert/.