Lavandula angustifolia 'Hidcote'

De Lavandula angustifolia Hidcote is een van de bekendste en populairste lavendelsoorten. Deze heerlijke geurende plant bloeit in de periode van juli tot augustus. De bloei heeft prachtige paarse bloemen. Je kan de lavendel gebruiken als kruid, struik of haag. Het is een winterharde plant die tegen strenge winters kan. De plant wordt ongeveer 40 centimeter groot met de bloem erbij gerekend. Lavendel is niet wintergroen dus hij houd van warmte en zon. Je kunt de plant het beste plaatsen op een zonnige of halfschaduw plek.

Lavandula angustifolia 'Hidcote'

Wat is een Lavandula angustifolia Hidcote?

 De plant heeft niet veel onderhoud nodig maar het is handig om tussen februari tot april en juli tot augustus de plant voeding te geven. Pokon & Kruiden zorgt voor een lekkere en betere geur.

Na de bloei kun je de bloemen drogen en nog eens gebruiken. Door deze techniek kan je bijvoorbeeld geurzakjes maken voor een lekkere geur in huis of je auto. Je kunt dus dubbel genieten van deze plant. De plant kun je in 3 verschillende pottenbakken plaatsen. Hoe groter de pot hoe groter de wortelgestel wordt. Hierna wordt de Lavandula angustifolia Hidcote groter en sterker dan in een kleine pot.