afvalcontainer

Wanneer je een afvalcontainer gaat huren, dan komen er zaken naar voren waar je nooit eerder aan hebt gedacht. Dit kan het wat lastig maken om het goed te regelen. Daarom vind je hier enkele praktische tips die een container huren bij Milieu Service Nederland een stuk gemakkelijker maken. 

1. Een inschatting maken

Een goede inschatting van de hoeveelheid afval maken is belangrijk voor het kiezen van het juiste formaat. De realistische inschatting kan beter iets te groot dan iets te klein uitpakken. Anders moet je een extra container bestellen omdat de eerste al vol is, wat dus alleen maar meer kosten met zich meebrengt. Kijk je op Milieuservicenederland.nl, dan zie je containers in allerlei formaten. 

2. Wat mag erin?

Als je een container uitzoekt, dan moet je er wel één kiezen waar jouw soort afval in mag. Dit kan namelijk flink verschillen. Bedenk je ook dat bij een verbouwing meerdere soorten afval vrijkomen. Dat betekent dus dat het slim is om een container te kiezen waar gemengd afval in mag. Op die manier maak je het gemakkelijker voor jezelf. 

3. Vergunning nodig?

Het is in sommige gevallen zo dat er een vergunning nodig is voor het plaatsen van de container. Het is wel heel belangrijk om dit goed te verzorgen, dus kijk dit altijd vooraf na bij je gemeente. Zo kan je boetes voorkomen. Ook kan je zorgen dat je alles op een goede manier aanpakt. Wanneer je op privégrond werkt, dan heb je geen vergunning nodig. 

4. Open of gesloten model

Wanneer je in stedelijk gebied woont, dan is de kans groot dat iedereen ongevraagd gebruik van je container gaat maken. Dit is niet fijn, want jij betaalt de kosten en je heb geen zicht op goed gebruik. Dan kan het dus slim zijn om voor een gesloten model te kiezen. Dit kan de oplossing voor veel problemen zijn. 

5. Niet te vol gooien

Een volle container is goed, maar een te volle container niet. Het is dus belangrijk om hier goed op te letten. Ga bijvoorbeeld niet meer dan 20 centimeter boven de rand. Zorg ook dat alles stevig ligt en niet gaat schuiven bij het afvoeren. Zorg dat er geen delen uitsteken uit de afvalcontainer. Wanneer je niet aan deze zaken kan voldoen, dan kan dat een probleem vormen. Zo worden de containers door sommige verwerkers niet meegenomen als ze niet voldoen.