123Gordijn

Wist je dat je met rolgordijnen super snel en eenvoudig het licht en de privacy kan regelen? Trek maar aan het touwtje en….. Het mooie van rolgordijnen is dat ze ook nog eens heel weinig ruimte in beslag neemt.

De gordijnen kunnen de sfeer in het interieur maken of breken? De keuze voor de juiste raamdecoratie is dus echt enorm belangrijk. Je kan kiezen voor kante en klare gordijnen. Dat zijn standaard afgewerkte lappen gordijn, welke je meestal zelf mag inkorten en omzomen met een plakstripje. Op die manier kan je spelen met de hoogte, maar het blijft altijd een beetje gekunsteld en vaak laat het op termijn weer los. Gordijnen zijn dan ook net als een maatpak. Hoe beter het past, hoe meer luxe en sfeer je krijgt in huis. Het kost wat meer, maar je hebt er jaren extra woongenot en plezier van. Het kiezen van de juiste gordijnen is niet eerder zo eenvoudig geweest, want je hoeft er tegenwoordig niet de deur voor uit. Online shoppen vanaf de bank of eettafel maakt het stukken gemakkelijker en weet je? Je kan in de meeste winkels gewoon gratis lapjes gordijnstof bestellen om goed de kleur en de structuur van de uiteindelijke gordijnen te beoordelen. Heerlijk thuis op je dooie gemak. Geen opdringerige verkopers. En waar kan je kleuren en stoffen voor de toekomstige gordijnen nou beter beoordelen, dan in de ruimte waar ze uiteindelijk komen te hangen natuurlijk. Hou de proefstalen dan ook overdag en ‘s avonds bij het raam. Speel met de kleuren op de wanden en de kozijnen. Alleen zo kom je erachter welke stof en kleur het beste in jouw huis past.

123gordijn

Tips & trics

Eerste tip is dan ook: kijk lekker rond in de verschillende internet winkels voor gordijnen en bestel de gordijn staaltjes. Ook belangrijk om even goed na te denken waar je gordijnen voor zoekt? Een gordijn in de slaapkamer heeft een andere functie, dan een badkamer of keuken gordijntje. Ik zou ook altijd goed nadenken of er nog extra voordelen of vereisten voor de ruimte nodig zijn. Zo kan je denken aan de akoestiek in de kamer, maar ook of het een brandvertragende gordijn moeten zijn. Wil je met het gordijnen lekker privé naar buiten kunnen gluren overdag en mooi het licht filteren of is het nodig je compleet en donker af te kunnen sluiten van de buitenwereld? Zomaar wat tips om je bewust van te zijn tijdens jouw zoektocht naar die ultieme raamdecoratie. Zie je door de bomen het bos niet meer? Laat je dan altijd goed informeren. Meestal is er wel een chatfunctie, telefoonnummer of iets dergelijks. Met andere woorden schroom niet en vraag hulp. Wij vinden het doodnormaal, dat jij dit niet dagelijks doet en helpen je dan ook graag en dat vinden we nog leuk ook. Mijn laatste tip:  bekijk altijd de reviews & vraag altijd of er nog een leuke korting is! Wij Hollanders zijn gek op korting toch 😉

Gemak dient de mens

Jouw perfecte gordijn uitgekozen en klaar voor de bestelling? Zoek de winkel, kies de stof en vul de maten online in. Kies de gewenste afwerking. Bijvoorbeeld of je een standaard plooi of misschien wel die super hippe waveplooi van dit moment? Sla een woonblad open en je ziet ze hangen. Van die prachtige, symmetrische & gelijkmatige golvende plooien. Makkelijk bedienbaar en altijd perfect in de plooi, oftewel wave. Misschien wel juist een vouwgordijn of een strak en simpel rolgordijn? Bedenk ook altijd of je de gordijnen wel of niet wil laten voeren. Voer de gegevens stap voor stap in en de rekenmodule per winkel doet de rest. Dit systeem berekent het aantal meters stof enzovoorts en berekend de prijs. Bestellen, even geduld en ophangen maar. 

Liefs,

Sabine