pneumatische palenrammer

De werking van een grondboor of palenboor – kortweg ‘boor’ – is werkelijk kinderspel. Je drukt de boor met de gesmede punt in de grond en voert hierop enige druk uit. Vervolgens draai je met behulp van de handgrepen de boor met de klok mee de grond in. Je zult zien dat de boor als een mes door de boter in de grond gaat. Als je nu merkt dat het boren ineens een stuk zwaarder gaat en de handgrondboor of palenboor zelfs vast gaat lopen, betekent dit vaak dat de opening van de boor vol zit met grond. Haal nu de boor uit de grond – als dit lastig gaat, dan tegen de klok in omhoog draaien – en klop hem leeg. Ook is het eenvoudig om grondboor benzine te kopen en te vullen.

Een grondboor op benzine

grondboor benzine zijn toestellen die je qua vorm kunt vergelijken met een drilboor, behalve dat je hier dus een spiraalvormige boor ziet in plaats van een scherpe drilboor of beitel. Je houdt de motor met behulp van handvatten vast en plaatst de boor op de grond, waarna je begint te boren. Bij deze soort machines bestaan er toestellen die je alleen kunt bedienen en toestellen waarvoor je met twee moet zijn om het werktuig te positioneren en te bedienen. Een gat in de grond boren is niet zo gemakkelijk als het lijkt. Wil je bijvoorbeeld palen planten in de grond? Dan moet de koker die je hiervoor boort loodrecht naar beneden wijzen. Het komt er op aan om het boorwerk goed voor te bereiden en het goede materiaal te gebruiken. Daarom hebben we een selectie van zes toestellen gemaakt, die elk op hun eigen manier de beste koop zijn. Wat is de beste grondboor voor jou? Dit verschilt van persoon tot persoon en van project tot project.

Beste optie voor manuele grondboor

Ben je op zoek naar een manuele grondboor met een eenvoudig design voor een prijs die onder de 30 euro gaat, dan is dit werktuig jouw ding. De T-vormige grondboor maakt gaten met een diameter van 127 mm in de aarde. Het is een grondboor die je gemakkelijk alleen kunt bedienen, ook al ben je geen echte krachtpatser. Het metaal van de boor is stevig en buigt niet onder de druk. Zeker als je het werk rustig aanpakt en regelmatig de losgekomen aarde uit de grond tilt, kun je met deze boor mooie, rechte en diepe gaten maken. De steel en het handvat zijn stevig en het handvat helpt je qua vorm bij de draaibeweging. Dit maakt van deze grondboor een ideaal werktuig om bollen te planten of een middelgrote schutting te plaatsen.