deurvastzetters

Wil je meer rust en ontspanning tijdens bijvoorbeeld het thuiswerken, het kijken van TV of het lezen van een boek en toch jouw deur open kunnen zetten? Een deurvastzetter is hiervoor de perfecte oplossing. Zo heb je niet meer last van een klapperende deur en krijg je toch, vooral als het warm is, een heerlijk verfrissend en koelend huis.

Een deurvastzetter

Met een deurvastzetter kan je jouw deur in de gewenste stand vastzetten, zonder dat hij nog klappert. Ideaal voor als jij, jouw huisdier of kinderen telkens naar binnen en buiten lopen of als je wat koude of verfrissende lucht in jouw huis wilt. Niemand hoeft hierdoor meer de deur achter zich dicht te doen en een deurstopper is ook niet meer nodig. Stel je hebt de buitendeur open, dan kan het ook zijn dat de binnendeur gaat klapperen. Met een deurvastzetter is dat dus echt verleden tijd. Maar waarom zou je dan niet voor een deurvanger of kierstandhouder kiezen? Een deurvastzetter kan je zelf eenvoudig bedienen en staat niet in de weg. Ook kan je ze in elke gewenste stand zetten en een kierstandhouder niet. Met een deurvastzetter voorkom je bovendien ook dat kinderen hun vingers tussen de deur krijgen. Een deurvanger heeft net zoals de deurvastzetter als doel om een klapperende deur te voorkomen, maar is meer geschikt voor als je jouw deur ook zachter en langzamer dicht wilt laten vallen. Verder monteer je een deurvastzetter meestal aan de muur of deur. Door hem aan de deur te monteren staat hij ook zeker niet in de weg. Ook is hij beschikbaar in diverse maten en kleuren, waardoor je altijd de geschikte en gewenste deurvastzetter kan kiezen. De dop, die onderaan de vastzetter zit, is eenvoudig te reinigen en te vervangen als deze versleten is en beschadigd de vloer niet. Als laatste geldt ook dat de deurvastzetters eenvoudig in gebruik zijn en je hierbij niet hoeft te bukken, waardoor eigenlijk iedereen deze wel kan bedienen.

Welke heb ik nodig?

Als je een deurvastzetter wilt aanschaffen, is het handig om te weten welke je nodig hebt. Het allerbelangrijkste zijn de maten en het gewicht van de deur. Om de juiste stootuitslag te kiezen dien je de afstand van de onderkant van de deur tot aan de bestrating of vloer op te meten en eventueel de hoogte van de onderdorpel. Als deze afstand 8 cm is en de hoogte van de onderdorpel 2 cm, dan heb je een stootuitslag van 10 cm. Je kiest dan dus voor een deurvastzetter met een uitslag van minimaal 12 cm. De stootuitslag heb je tot wel 20 cm. Op deze manier ontstaan er geen problemen als jouw bestrating bijvoorbeeld ineens gaat zakken. Bij sommige deurvastzetters is ook het deurgewicht van belang, aangezien deze een bepaald maximum gewicht aankunnen. Hier moet je dus ook op letten. Vervolgens kijk je naar het materiaal en de kleur. Wil je er één voor de buitendeur, dan kies je bijvoorbeeld een RVS deurvastzetter of een vastzetter die er speciaal voor geschikt is. Ook de kleur is van belang, aangezien de deurvastzetter wel bij jouw deur en/of interieur moet passen en jouw smaak moet zijn. Zo heb je ze in het wit, zilvergrijs of zwart. Een zwarte deurvastzetter past bijvoorbeeld heel goed bij een modern interieur. Daarnaast heb je ze van verschillende merken, die er dus ook allemaal anders uitzien. Zo kan je degene kiezen die jij het mooiste bij jouw deur vindt passen. Wacht dus niet langer en zorg ervoor dat jij geen last meer hebt van een klapperende deur met de juiste deurvastzetter!