Led TL

Wist je dat overstappen op led verlichting niet alleen goed is voor het milieu, maar ook voor je portemonnee? Er zijn in Nederland verschillende subsidies beschikbaar die het aantrekkelijker maken om te investeren in energiezuinige verlichting. Led TL is zo’n type verlichting waarvoor je mogelijk subsidie kunt krijgen. De overheid ziet graag dat we allemaal wat zuiniger omgaan met energie en heeft daarom verschillende potjes geld beschikbaar gesteld voor wie investeert in duurzame oplossingen. En led verlichting is er daar één van.

Welke subsidies zijn er dan precies

Dus je denkt erover na om over te stappen op led. Maar welke subsidies zijn er dan allemaal? Er zijn bijvoorbeeld regelingen voor bedrijven die hun pand willen verduurzamen. Hierbij kun je denken aan de Energie-investeringsaftrek (EIA). Deze regeling maakt het mogelijk om een deel van de investeringskosten af te trekken van je winst. Daarnaast is er voor particulieren de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Hierbij krijg je een deel van je investering in led verlichting terug. Het is dus echt de moeite waard om je even te verdiepen in welke subsidies voor jou van toepassing zijn.

Het nut van deze energiesubsidies

Maar waarom biedt de overheid eigenlijk subsidies aan voor led verlichting? Dat heeft alles te maken met de klimaatagenda 2030. De overheid heeft namelijk beloofd om in 2030 veel minder CO2 uit te stoten. Dat kan alleen als we met z’n allen zuiniger omgaan met energie. En daar komen de subsidies om de hoek kijken. Door het financieel aantrekkelijk te maken om te investeren in energiebesparende maatregelen, hoopt de overheid dat meer mensen en bedrijven de stap zullen zetten. Als we allemaal een klein beetje bijdragen, door bijvoorbeeld te kiezen voor Spotjes Led in plaats van ouderwetse halogeenlampen, dan maken we samen een groot verschil. En dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de volgende generaties.