thuja smaragd

Ook de plantenwereld is onderhevig aan trends. Waar nu de Thuja Smaragd in vele tuinen staat te schitteren, kan het zijn dat er over een paar jaar weer een andere plant in de schijnwerpers staat. 

Ben jij iemand die niet de tijd of het geld heeft om haagplanten constant maar te vervangen en wil je een duurzame keuze maken waar je ook jaren later nog blij mee bent? Dan is de Thuja Smaragd misschien toch de plant voor jou. 

thuja smaragd

De kenmerken van de thuja smaragd

De Thuja is een haagplant met een compacte groeiwijze. Hij groeit uit tot een piramide van felgroene bladeren waar menig persoon geen genoeg van krijgt. De Thuja Smaragd heeft ruimte nodig om te groeien. Daarom staan ze niet te dicht bij andere bomen. Het blad krijgt de vorm van platte veren en de naalden zien eruit alsof ze bedekt zijn met schubben. 

De voordelen

De Thuja Smaragd is zeer bestendig tegen kou en sneeuw. Je hoeft je dus in de winter geen zorgen te maken om deze groene held. Ook bij een erg zonnige zomer gaat het de thuja prima af. 

thuja smaragd

Bovendien zijn ze ideaal voor kleine ruimtes. Dankzij de hoge, kegelvormige look nemen ze niet een te groot deel van je tuin over. 

Nadelen?

Ja, de Thuja Smaragd heeft ook nadelen. Althans, voor sommigen. Het uitzoeken van een haagplant is immers een kwestie van smaak. De Thuja Smaragd kan niet goed tegen droogte. Bovendien kan hij niet goed leven dichtbij andere planten.