Wil jij je huis verkopen, of wil je juist een woning aanschaffen, dan heb je een makelaar Gorinchem nodig. De makelaar fungeert in beide gevallen als tussenpersoon tussen de partij die koopt en de partij die verkoopt. In tegenstelling tot wat wel gedacht wordt is het niet verplicht om een makelaar aan te nemen. Je mag je woning ook kopen of verkopen zonder de tussenkomst van deze specialist. Toch zijn er maar weinig mensen die dat doen en dat is ook niet vreemd. Het aannemen van een makelaar in Gorinchem heeft in de meeste gevallen veel toegevoegde waarde en hier lees je over wat deze persoon voor jou kan betekenen.

De taken van een aankoopmakelaar in Gorinchem

Wil je een woning kopen, dan heb je een aankoopmakelaar nodig. Deze heeft vaak een winkel waar je naar binnen stapt en waar je informatie krijgt over de woningen die op dit moment in jouw prijsklasse te koop staan in Gorinchem. Deze zijn uiteraard ook online te bekijken. Een aankoopmakelaar in Gorinchem helpt je op verschillende manieren. Allereerst is hij of zij er om woningen voor je te vinden die passen bij jouw eisen. Vervolgens regelt de makelaar dat je deze kunt bekijken. Tijdens de bezichtigingen adviseert de makelaar in Gorinchem je over de staat van de woning en wat er mogelijk aan gedaan moet of kan worden. En heb je besloten om de woning te kopen, dan probeert de makelaar deze voor je te kopen voor een zo gunstig mogelijke prijs. De rest van de afhandeling wordt ook door de makelaar gedaan.

De taken van een verkoopmakelaar

Als je je woning wilt verkopen, dan heb je aan een aankoopmakelaar weinig. In dat geval heb je juist een verkoopmakelaar nodig. Het wordt ten zeerste aangeraden om een dergelijke makelaar in Gorinchem aan te nemen, want over het algemeen is de kans dat je je woning dan verkoopt een stuk groter. Een verkoopmakelaar beoordeelt en taxeert je woning. Deze wordt bekend gemaakt via de eigen website en ook via andere websites. Er worden goede foto’s genomen. De verkoopmakelaar regelt de bezichtigingen, de rondleidingen en de onderhandelingen. Is er sprake van een verkoop, dan regelt de verkoopmakelaar het koopcontract, verzamelt de gegevens uit het kadaster en handelt de verkoop verder af.

De meeste makelaars kunnen alles

Heb je al een koopwoning, wil je deze verkopen en een nieuwe woning aanschaffen, dan heb je gelukkig geen twee verschillende makelaars nodig. Een goede makelaar in Gorinchem is in staat om beide functies te vervullen. Het is dan bijzonder belangrijk dat je iemand uitkiest, zoals Hofstede Makelaardij, die vakkundig en ervaren is. De makelaar in Gorinchem zorgt er niet alleen voor dat je je huidige woning voor een goede prijs verkoopt, maar ook dat je een goede prijs krijgt voor je nieuwe woning. Daarnaast zal de makelaar ervoor zorgen dat alles soepel verloopt met zo min mogelijk stress voor jou. Kies je makelaar dus zorgvuldig uit en deze is de extra kosten meer dan waard.