populaire-woonwinkels-om-een-nieuwe-eettafel-te-kopen

Met keuze uit vier vormen eettafels is het lastig. In deze blog nemen wij je mee in de trends in eettafel vormen van 2020. Je zult erachter komen dat dit jaar een ronde tafel enorm aan populariteit wint. Het helemaal van de troon stoten van rechthoekig doen ze niet, maar het kruipt steeds dichter naar elkaar toe. Enigszins verrassend misschien: de opkomst van ovaal en vierkante eettafels. Je leest alles over de mogelijkheden in deze blog.

Op 1: de ronde eettafel, de interieurtrend van 2020

Het is de interieurtrend van dit jaar: de ronde eettafel. Ze zijn er eigenlijk in elke stijl, al zijn industrieel en modern wel de populairste van dit moment. In 2020 zal de speelse, ronde eettafel zijn opwachting maken in veel Nederlandse huiskamers. Een mooi moment voor jou om ook de vorm rond te overwegen. Er zijn verschillende tafelpoten, maar ook materialen voor het tafelblad van de ronde tafel. Vooral houtsoorten als mangohout, teakhout en eiken zijn populaire houtsoorten voor de ronde eettafel. Dan de maat: 120 cm en 150 cm zijn de meest voorkomende maten. De kleinste is bedoeld voor +/- 4 personen, terwijl je aan de grote maten met minimaal 6 personen aan tafel kunt zitten.

Op 2: de rechthoekige eettafel, traditioneel de populairste

De rechthoekige eettafel, zoals we hem standaard kennen is al jarenlang de populairste keuze in Nederlandse interieurs. Binnen deze vorm zien we langszaam ook de verschuiving naar een keuze voor ovaal, al blijft rechthoekig onverminderd populair. De keuze in tafelpoten is uiteenlopend, van X-poot tot U-poot en een spinpoot in het midden. Ook vier tafelpoten aan de buitenkant is nog steeds een veel gekozen optie. In landelijke interieurs is de kloostertafel weer aan een opmars bezig, gekenmerkt door de bekende kloosterpoot. De populairste maten van de rechthoekige eettafel blijven 160 cm, 200 cm en 240 cm.

Op 3: de ovale eettafel, stijgend in populariteit

De ovale eettafel wint in 2020 wederom aan populariteit. Het combineert de trend van rond en speels met het gemak van rechthoekig. Zo is een ovale tafel er eigenlijk voor iedereen die geen goede keuze kan maken tussen rond en ovaal. Het enige nadeel, je kunt niet op de kopse kanten zitten, waardoor het met veel personen even puzzelen is voor het aantal zitplaatsen. Wat je vaak ziet is dat maar een kant van de eettafel wordt gebruikt, en de andere vol staat met woondecoratie. Ook prima, praktisch en mooi tegelijk!

Op 4: de vierkante eettafel, compact en daardoor ideaal

Heb je weinig ruimte voor een eettafel, dan is een vierkante eettafel de uitkomst. Met standaard maten van 60 cm, 80 cm en 100 cm is de vierkante eettafel compact. Wil je meer zitplaatsen, dan kun je twee tafels combineren. Geen gekke keuze, waarna je de eettafels vervolgens weer uit elkaar, op andere plekken in het huis kunt zetten.