Als je een verhuizing aan het plannen bent dan zal je een spannende tijd tegemoet gaan. Je gaat een nieuw hoofdstuk in je leven beginnen en dat is natuurlijk reden voor blijdschap. Tegelijkertijd is verhuizen één van de meest stressvolle gebeurtenissen in een mensenleven. Als je tijdens die periode zo min mogelijk stress wilt ervaren, dan is een goede voorbereiding essentieel. En dan kun je niet zonder een checklist verhuizen.

 

Wat is een checklist?

Een verhuizing checklist is een chronologische lijst van alle taken die bij een verhuizing komen kijken. Het is vaak opgedeeld in verschillende segmenten en deze geven een periode aan. Zo zijn er zaken waar je een maand voor de verhuizing al mee moet beginnen, maar zijn er andere zaken die moeten wachten. Uiteraard houdt de checklist na de verhuisdag niet op en moet er ook nadat je in je nieuwe woning beland bent het één en ander geregeld worden. Je kunt een complete checklist downloaden van de website van Erkende Verhuizers, zodat je zeker weet dat je niets vergeet.

Neem de tijd

De enige manier waarop je je verhuizing goed kunt regelen is als je de tijd neemt. Er is niets vervelender dan alles op het laatste moment af te ronden en op de verhuisdag te realiseren dat er dingen missen of verkeerd lopen. Neem daarom goed de tijd, houd je aan de deadlines van je checklist en laat deze nieuwe periode in je leven zo soepel mogelijk beginnen.