Interieur 4

De kans is ontzettend groot dat je wel eens Bol.com hebt gehoord. Wellicht bestel je er wel geregeld je favoriete artikelen. Bol.com is dan ook de laatste jaren uitgegroeid tot een van de meest succesvolle bedrijven van Nederland. Bol.com is een e-commerceplatform dat actief is in zowel Nederland als België. Het bedrijf is onderdeel van de Ahold Delhaize groep waar onder andere ook Albert Heijn en drogisterij Etos onderdeel van zijn. Het bedrijf is dus de laatste jaren hard gegroeid en ontzettend indrukwekkend, van kantoor ontwerp tot aan de dienstverlening. We geven je dan ook een inkijkje in het succes van Bol.com.

Succes komt van binnen

Het klinkt misschien cliché maar het succes van vrijwel alle organisaties is afhankelijk van haar werknemers. Uiteraard mag een duidelijke visie van het management niet ontbrekenen. De visie van de organisatie in combinatie met de creativiteit, kennis en doorzettingsvermogen van de medewerkers is dan ook een van de belangrijkste redenen voor het succes van Bol.com. De medewerkers werken in het hoofdkantoor in Utrecht. Het kantoor ontwerp van het hoofdkantoor zorgt ervoor dat inspiratie en creativiteit binnen de organisatie wordt gestimuleerd. Het kantoor van Bol.com bestaat dan ook vooral uit open ruimtes waardoor er ruimte ontstaat voor samenwerking binnen vaste teams maar ook tussen verschillende teams.

De dienstverlening

Naast de interne bedrijfsvoering heeft Bol.com natuurlijk ook een ontzettend goede dienstverlening. Via Bol.com kunnen duizenden kleinere bedrijven hun producten aanbieden aan een groter publiek. Consumenten kunnen vervolgens al hun favoriete producten online bestellen bij Bol.com. Voor zowel consumenten als voor andere organisaties/leveranciers ligt het platform dus ontzettend goed in de markt. Daarnaast biedt Bol.com ook nog eens ontzettend snelle levering, die bovendien ook nog eens gratis is boven een bepaald bedrag, en veelal gratis retourneringen. Ook zijn er vrijwel altijd leuke acties te scoren op honderden producten. Veel consumenten kunnen dan ook eigenlijk niet meer zonder Bol.com.