meterkast bestellen

De langste nacht is alweer achter de rug en de temperaturen stijgen. Dat betekent lekker lang buiten zitten en met korter wordende nachten ook ruimte voor leuke buitenverlichting om je tuin sfeervol aan te kleden. Er is tegenwoordig zoveel leuke tuinverlichting te krijgen. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is te koop. Om je te helpen de leukste keuzes te maken en ook nog efficiënt en sfeervol je tuin te verlichten hebben we dit artikel voor je geschreven. Met heel tips over hoe je met slimme verlichting heel veel sfeer maakt in je tuin of op je balkon.

Wandverlichting

Met buitenverlichting aan wanden kun je eenvoudig gebruik maken van bestaande stroompunten in de buurt en de draden mooi wegwerken. Daarmee kun je een basisverlichting creëren die de tuin goed verlicht. Afhankelijk van je wensen kunnen de lampen aan de wanden ook zorgen voor sfeerverlichting. Door het gebruik van lampen met minder lumen bepaal je zelf de intensiteit van de verlichting.

Hanglampen buitenverlichting

Met hanglampen kun je de verlichting van bijvoorbeeld een patio heel sfeervol maken. Zo creëer je een huiskamer idee in je tuin en maak je van je tuin het verlengde van je huis. Daarvoor heb je wel een overkapping nodig met stroomvoorziening. Hanglampen geven fijn licht boven een tafel of maken de sfeer in een ruimte door ze in een hoek op te hangen. Je maakt er helemaal een feest van door lampen in de verschillende lengtes bij elkaar te hangen. Als een mooi droogboeket, maar dan met verlichting. Een sierlint met lampjes geeft een tuin als hanglamp een heel vrolijk tintje.

Grondverlichting

De buitenverlichting van de paden van je tuin of langs de randen van je tuin kun je regelen met grondverlichting. Dit zijn lampen of spots die je in de grond verwerkt en die hun directe omgeving verlichten. Je kunt kiezen voor modellen die op stroom werken of modellen die op zonne-energie werken. En voor varianten die aanspringen zodra het donker wordt of bij beweging of voor modellen die je bedient met een knop.

Staande lampen buitenverlichting

Staande lampen zijn ook een optie voor de buitenverlichting. Je denkt er misschien niet meteen aan, maar ze kunnen ook in een tuin heel goed tot hun recht komen. Van een strakke designlamp tot een sierlijke lantaarnpaal. Voor de meeste staande lampen heb je stroom nodig. In kleinere varianten zijn er lampen die werken op zonne-energie.

Indirecte verlichting

Indirecte buitenverlichting is misschien niet iets waar je meteen aan denkt. Toch is het een hele stijlvolle manier om je tuin te verlichten. Zo kun je bijvoorbeeld onder een vaste bank in je tuin verlichting aanbrengen of onder een tafel. Daarnaast kun je de randen van een overkapping of garage indirect verlichten en zo je tuin meer sfeer geven. De simpelste oplossing daarvoor zijn led strips. Vaak kun je deze in verschillende standen en kleuren laten schijnen. Led strips kun je ook langs de paden van de tuin leggen of tegen de wandafscheidingen van je tuin. Er is zijn allerlei manieren om indirect licht te creëren in je tuin.