VaillantHet lijkt wel alsof er een epidemie is losgebroken, zo vaak lees je dat mensen dood gevonden zijn of net op tijd gered zijn omdat er sprake is van koolmonoxide in hun huis.

Holland Warmte Vaillaint CV Ketel
In vroegere tijden was bij mijnwerkersgezinnen altijd het spook van de sluipmoordenaar koolmonoxide aanwezig. Koolmonoxide is reukloos en daarom zo extreem gevaarlijk. Het ontstaat wanneer er te weinig luchttoevoer is bij de verbranding van fossiele stoffen, zoals gas of hout. Een van de oorzaken kan slecht onderhoud van de Cv-ketel, de houtkachel en/of de schoorsteen zijn. Soms is het een combinatie van minder goed onderhoud en een oude ketel.

Veiligheid
Veiligheid in huis is een van de belangrijkste voorwaarden om prettig te wonen. Het loont dan ook om, zoals wij dat gedaan hebben, de Cv-ketel eens na te laten kijken. We weten dat hij al in ons huis stond toen we het kochten en dus nu ouder dan 10 jaar is. Omdat de ketel altijd werkt, hebben we eigenlijk niet zo nagedacht over onderhoud en dergelijke. Hij staat op zolder, dus uit het oog, wat meewerkt aan het feit dat we hem vergeten waren. De vele ongelukken brachten ons op het idee hem eens te laten nakijken en het gesprek met de monteur zorgde er eigenlijk voor dat we besloten in een nieuwe HR ketel te investeren. Dat alles leidde er toe dat we nu de trotse eigenaren zijn van een Holland Warmte Vaillaint CV Ketel met een onderhoudscontract, zodat hij jaarlijks gecontroleerd wordt. Lekker veilig.