Huis laten bouwen

Een huis laten bouwen. Heb jij er ook altijd van gedroomd om een eigen huis te laten bouwen? Dan heb je twee keuzes: je ontwerpt en bouwt het huis zelfstandig (met behulp van bijvoorbeeld een aannemer) of je laat een huis bouwen wat behoort tot een project.

Projectbouw

In nagenoeg elke woonplaats worden regelmatig huizen (projectbouw) gebouwd. Als jij hier voor kiest, kan je meestal zelf kiezen welke woning jij wilt hebben. Soms worden ze toegewezen (volgens loting). Je kunt het huis dan op een aantal punten personaliseren. Zo kan je vaak kiezen of je de keuken aan de voor- of achterkant van jouw woning wilt. Je kunt de keuken, badkamer en toilet zelf uitkiezen. En er zijn ook nog een heleboel andere punten die je kunt aanpassen, zoals een wel of geen buitenkraan, stopcontacten hoog of laag, wel of geen CAI-aansluiting op de slaapkamers, etc. Er is dus veel mogelijk. Maar voor elke aanpassing betaal je geld.

Zelfstandige bouw

Als jij een huis wilt hebben wat echt helemaal bij jou past, dan kan je het beste echt zelfstandig een huis bouwen. Je moet jouw huis dan laten ontwerpen. Dit gebeurt helemaal volgens jouw wensen. Dit ontwerp moet goed gekeurd worden door de gemeente. Als dit gebeurt is, kan je beginnen met de bouw. Je kunt dit zelf doen, maar je kunt ook een aannemer inhuren. Wat voor jou het beste is, is heel persoonlijk.

Succes met het bouwen van jouw droomhuis.