verwarmen

Infrarood verwarming voor op kantoor biedt talloze voordelen. Ook als je een kantoor aan huis hebt of een thuiskantoor is het verstandig om gebruik te maken van een ir paneel. Je hoeft tijdens werkuren namelijk niet het hele pand te verwarmen, maar kunt alleen de werkplek comfortabel verwarmen met infrarood panelen.

Temperatuur afzonderlijk instellen

In de winter is het binnenklimaat een van de grootste ergernissen op kantoor. Er bestaan namelijk individuele verschillen in wat jouw werknemers ervaren als een prettige temperatuur om bij te werken. Het gebruik van conventionele verwarming is doorgaans zeer inefficiënt voor het verwarmen van een grote kantoortuin of aparte vergaderruimte. De ene werknemer heeft het snel koud en wil meer warmte, terwijl de ander het te warm krijgt bij een binnentemperatuur boven de 18 graden. Met infrarood verwarming op kantoor kun je al jouw werknemers tevreden stellen omdat je voor iedere werkplek de gewenste temperatuur afzonderlijk kunt instellen. Daarbij levert het een mooie kostenbesparing op wanneer je ruimtes apart van elkaar verwarmt.

ir paneel

Ir paneel voor prettig binnenklimaat

Conventionele verwarming verwarmt de lucht. Deze droge warmte lucht is niet bevorderlijk voor de productiviteit. Zo kunnen je werknemers zich moe en traag voelen en kan de droge lucht zelfs de ogen en slijmvliezen uitdrogen. Medewerkers kunnen zelfs ziek worden bij een te lage luchtvochtigheid. Dat vormt een grote kostenpost voor bedrijven. Door te kiezen voor infrarood verwarming op kantoor creëer je het perfecte binnenklimaat, met als gevolg een hoge productiviteit van jouw medewerkers. Anders dan bij een conventionele verwarming, verwarmen infrarood panelen niet de lucht maar juist de muren, objecten en personen in een ruimte. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van onschadelijke infrarode stralen. De luchtvochtigheid blijft hierdoor optimaal in balans.

Makkelijk monteren

Infrarood panelen worden aan het plafond of de muur gemonteerd, direct boven de werkplek. De panelen nemen nagenoeg geen ruimte in beslag in het kantoor en kunnen in de systeemplafonds worden geïntegreerd. Hierdoor is de verwarmingsoplossing volledig onzichtbaar. Ook is het mogelijk om de warmtepanelen met een montagerail aan ieder ander type plafond te bevestigen.