huis sneller verkopen

De geur van warme appeltaart en verse koffie zorgen ervoor dat potentiële kopers in je woning zich sneller thuis voelen. Je zult vast deze tips bij een huis verkopen weleens gehoord hebben. Nu er een groeiend aantal huizen te koop staat in Nederland zijn alleen de geuren van appeltaart en koffie niet voldoende en moet je voor meer zorgen. Een aantal tips om je huis sneller te verkopen.

Maak de keuze voor je juiste prijsstrategie

Het is verstandig om tijdens de verkoop van je huis samen met een makelaar de juiste prijsstrategie en prijs te bepalen. Pas dit alleen aan als de woning al een tijdje te koop staat. In de meeste gevallen kiest de verkoper voor een hoge vraagprijs, zodat er ruimte is om te onderhandelen. Ook is het mogelijk om een vraagprijs vast te stellen en daarbij aan te geven dat het niet mogelijk is om te onderhandelen. Deze vraagprijs is vaak lager en is veel aantrekkelijker voor potentiële kopers.

Maak de keuze voor een flexibele en goede makelaar

Bespreek met een makelaar vooraf wat het verkoopplan is. Wees kritisch en luister goed. Alleen je woning op Funda zetten is tegenwoordig niet meer genoeg. Bespreek met de makelaar ook wanneer de bezichtigingen kunnen plaatsvinden. Wees hier flexibel in, zodat het ook in de avonduren en tijdens het weekend mogelijk is. En zorg er daarnaast voor dat je makkelijk van makelaar kunt overstappen als je niet tevreden bent over je huidige makelaar.

Investeer in je huis

Soms kan het lonen om in je verkopende woning te investeren. Een nieuw likje verf kan wonderen doen en je huis een frisse uitstraling geven. Bespreek ook investeringen met je makelaar, want hij of zij kan goed bepalen welke investeringen het waard zijn om te maken en welke investering je beter kunt laten voor wat het is. 

Zorg dat je huis is opgeruimd

Voor potentiële kopers is het moeilijk om door spullen van anderen heen te kijken. Zorg ervoor dat je huis er daarom opgeruimd, reukloos, schoon en licht is. Probeer deze aspecten vol te houden ook al staat je huis een stuk langer te koop.