Metalura

Je wilt graag droog en warm op je terras kunnen zitten. Dit kan ook heel gemakkelijk met behulp van een terrasoverkapping. Deze overkapping beschermt je tegen de weersomstandigheden. Hoe kun je nu verschillende terrasoverkappingen met elkaar vergelijken en de voor jou perfecte overkapping uitkiezen? In dit artikel vertellen we je hier meer over.

Materiaal

terrasoverkapping

Terrasoverkappingen worden gemaakt van verschillende materialen. Zo kun je kiezen voor een houten terrasoverkapping. Hout is verreweg het meest gekozen materiaal voor een overkapping, omdat dit een mooie, natuurlijk sfeer geeft en past bij de rest van de tuin. Andere opties zijn kunststof, metaal en glas. Dit soort materialen geven ieder hun eigen unieke uitstraling. Kijk wat jij mooi vindt en bepaal aan de hand hiervan het materiaal van de terrasoverkapping.

Kleur

Naast het materiaal zul je ook de kleur van de terrasoverkapping moeten uitkiezen. Als je de overkapping zoveel mogelijk wilt laten passen bij de tuin, kun je het beste kiezen voor natuurlijke kleuren. Wil je dat de overkapping één geheel vormt met je huis? Kies dan voor een overkapping in dezelfde kleuren als je huis. Liever een frisse en lichte overkapping die optisch groter lijkt? In dat geval kun je hem het beste wit schilderen.

terrasoverkapping

Waterafvoer

Bij het kiezen van een terrasoverkapping moet je ook denken aan de waterafvoer. Het is ideaal als het dak in ieder geval iets schuin loopt, zodat het water gemakkelijk kan worden afgevoerd en er geen plassen op het dak ontstaan.

Prijzen vergelijken

Nu je eenmaal weet wat voor terrasoverkapping je wilt, kun je op zoek gaan naar aanbieders van deze overkapping. Vergelijk vervolgens de prijzen van verschillende merken en aanbieders met elkaar. Zo kun je ontdekken welke terrasoverkapping het voordeligst is en deze overkapping aanschaffen.