bouwafval container

Wil je gaan klussen of slopen? Dan is het huren van een bouwafval container wel aan te raden. Het kan echter best lastig zijn om te bepalen wat de juiste optie is. Er zijn veel verschillende afvalstromen te onderscheiden, die niet allemaal in dezelfde container mogen worden verzameld. Een bouwafval container vormt dan de oplossing.  

Wat kan je erin gooien?

Wanneer je voor een bouwafval container kiest, dan kan je er meerdere afvalstromen in kwijt. Dit betekent dus dat het grootste deel van het afval van de sloop of bouw dus ook erin kan. Dit geldt bijvoorbeeld voor puin, plastic, hout, beton en isolatie. Pas wel op, want er zijn ook stromen die er niet in mogen zoals restafval en organisch afval. Dat is namelijk op andere manieren te gebruiken. Vraag advies over een container huren in Amsterdam bij Puincontainershop

Waarom mag hier gemengd afval in?

Het voelt raar om meerdere stromen afval in één container te gooien, juist omdat afval scheiden zo belangrijk is. Waarom hoeft dit dan niet bij bouwafval. De reden daarvoor is simpel. De verschillende stromen zijn te klein voor aparte containers. Dit maakt het te duur om alles per stroom goed te scheiden, waardoor het dus ook niet gebeurt. De inhoud van deze container wordt achteraf gescheiden, waardoor dit dus toch op een goede manier gebeurt. 

Milieuwinst dankzij een bouwafval container

Het huren van een bouwafval container is goed voor het milieu. Wanneer je deze container huurt, zamel je in één keer bijvoorbeeld 100 kilogram aan afval in, waardoor je tot 232 kilogram co2 kan besparen bij het verwerken. Dit is wel heel belangrijk om het milieu op een goede manier te sparen. De container is bovendien geschikt voor meerdere doelen. De helft van het afval wordt bijvoorbeeld opnieuw gebruikt als grondstof. De rest is voor groene en grijze energie bestemd. Dit betekent dat het milieu op veel manieren goed gespaard kan worden. 

De juiste container vinden

Het kan lastig zijn om de juiste container te vinden. Daarom is het slim om niet alleen te kijken naar de juiste soort en het juiste formaat. Kijk ook naar de nodige andere voorwaarden op dit vlak. Met de hulp van een specialist kan je er zeker van zijn dat je er het maximale uit kan halen. Op die manier kan je zeker zijn dat je klus op een goede manier zal gaan verlopen.