De 10 Beste

Wanneer er iets mis is met je dak, moet je op zoek naar een dakdekker. Het kiezen van de goede dakdekker is niet makkelijk. Het eerste wat je gaat doen is het online opzoeken van dakdekkersbedrijven, hierdoor zie je al snel dat er veel bedrijven zijn die moeilijk te onderscheiden zijn. Waar moet je op letten bij het vergelijken van verschillende dakdekkers? Het is aan te raden om naar een aantal verschillende dingen te kijken, zoals de prijs en eventuele keurmerken. Lees in deze blog waar je nog meer op moet letten bij het vergelijken van dakdekkers.

1. Dakdekker prijs per m², per meter of per uur? 

Elke dakdekkersbedrijf hanteert zijn eigen tarief: sommige dakdekkers vragen een vaste prijs per vierkante meter en sommige dakdekkers vragen een vast bedrag per uur. Bij kleinere klussen is het verstandig om te kiezen voor een vaste prijs per uur. Een kleine klus is bijvoorbeeld een dakreiniging. Deze klussen zijn meestal snel uitgevoerd en daarom is het verstandig om een vaste prijs per uur te hanteren.

Wanneer er een grote klus uitgevoerd moet worden, is het verstandig om een vaste prijs per uur te vragen. Dit gaar om klussen, zoals een dakrenovatie of het repareren van een lekkage. Zo weet je van tevoren wat je gaat betalen. 

2. Keurmerken van dakdekkers

Keurmerken geven inzichten in de kwaliteiten en kenmerken van de dakdekkers. Er zijn in de dakdekkersbranche een aantal belangrijke keurmerken die het maken van een keuze een stukje makkelijker maken:

  • Het KOMO-keurmerk: dit keurmerk geeft garantie over de kwaliteit van jouw dak. Dakdekkers die beschikken over dit keurmerk voldoen aan strenge kwaliteitseisen. 
  • Keurmerk Dakmerk: dit keurmerk stelt eisen met betrekking tot kunststof en bitumen daken. Wil je een bitumen, pvc of EPDM-dakbedekking laten leggen? Kies dan voor een bedrijf dat beschikt over het Dakmerk. 
  • NDA-keurmerk: dakdekkers met dit keurmerk werken nauw samen. Ze delen en kennis en blijven zich ontwikkelen.

3. Garantie van erkende dakdekker

Het is belangrijk om de garantievoorwaarden van het bedrijf goed door te lezen. Bij elk bedrijf is dit namelijk anders. Wat gebeurt er als er binnen een korte tijd lekkage ontstaat? En krijg je je geld terug als het bedrijf failliet gaat? Dakdekkers die het Dakmerk-keurmerk hebben, hebben een garantie van 10 jaar.

4. Locatie van de dakdekker

Alle dakdekkersbedrijven vragen voorrijkosten. Wanneer je een dakdekker bij jou uit de buurt kiest, zullen deze kosten zo laag mogelijk blijven. Op zoek naar een dakdekker in de buurt van Zuid-Holland? Kijk op deze website voor meer informatie: De 10 Beste