bouwafval container

In de coronacrisis begonnen veel huiseigenaren hun woningen te verbouwen. Die trend is eigenlijk ook daarna populair gebleven. Het helpt om je woning meer waard te maken, maar ook om bijvoorbeeld het comfort te verhogen. Een container huren is essentieel om het beste uit je mogelijkheden te halen en afval snel af te voeren. Dat moet je dan wel goed aanpakken bij een verbouwing. Daarom vind je hier 3 belangrijke tips.

1. Kiezen voor het juiste formaat

Het eerste wat je moet doen is bepalen wat het juiste formaat is. De bouwafval container bij Paridon Containers is in verschillende formaten te krijgen. Dan is het dus wel goed om te weten hoeveel inhoud je ongeveer nodig hebt. Dit kan lastig zijn wanneer je niet veel ervaring met verbouwen hebt. Let op dat net iets groter altijd beter is dan een te kleine container. Alleen al omdat twee kleine containers huren veel meer kost. Dat wil je natuurlijk wel voorkomen. Aan de andere kant moet het formaat passen bij de ruimte die je hebt. Wanneer dat het geval is, kan je er ook het maximale uithalen.

2. Nagaan of een vergunning nodig is

Ook is het belangrijk om na te gaan of een vergunning nodig is. In de meeste gevallen hoeft dit niet. Al is het wel zo dat dit per gemeente verschilt. Er is bijvoorbeeld onderscheid tussen een container op eigen grond en in de openbare ruimte. De vergunning is ook nodig aan de hand van het formaat, de duur dat deze blijft staan en het soort afval dat erin gaat. Zorg dat je dit op tijd op orde hebt, een aanvraag kan al snel twee weken duren.

Tip: zoek jij een containerverhuurbedrijf in de buurt van Hilversum? Een container huren in Hilversum kan eenvoudig bij Paridon Containers.

3. Open of gesloten container kiezen?

Wat ook belangrijk is, is de keuze voor de vorm van de container. Kies je een open of een gesloten model? De open container lijkt misschien het eenvoudigst in gebruik. De andere kant ervan is echter dat ook anderen er gemakkelijk van alles in kunnen gooien. Zo kan er dus afval in komen wat niet van jou is en er ook niet in hoort. Dit kan dan weer kosten met zich meebrengen. In zulke gevallen ben je dus veel beter af wanneer je voor een gesloten container kiest. Het is zelfs zo dat dit de betere optie kan zijn wanneer je de container gewoon op je eigen terrein hebt staan als huurder.