Een karabijnhaak is een simpel onderdeel, maar het kan je veiligheid wel enorm verhogen. Klimmers en bouwers die op hoogte werken maken hier vaak gebruik van. Het is een haak met een scharnierende deel dat de opening volledig afsluit. Wil jij een karabijnhaak kopen? Let dan op de onderstaande punten.

Karabijnhaak

Soort materiaal

Karabijnhaken moeten van hoge kwaliteit zijn, omdat ze je veiligheid moeten verhogen. Je kunt er dan ook vanuit gaan dat elke karabijnhaak van stevig materiaal is gemaakt. Toch zitten er wel verschillen in de materialen die worden gebruikt.

Je zou bijvoorbeeld een karabijnhaak van aluminium kunnen kopen of je kunt kiezen voor een karabijnhaak van RVS. Over het algemeen is RVS een betere keuze, omdat dit materiaal niet roest. Als je de karabijnhaak ook buiten gebruikt, kun je dus beter gaan voor een RVS karabijnhaak.

Uitvoering

Ondanks dat karabijnhaken klein zijn, kun je toch kiezen uit verschillende uitvoeringen. Je kunt kiezen voor een standaard karabijnhaak met een normale sluiting, maar een karabijnhaak met schroefsluiting kan in sommige gevallen beter zijn. Verder zou je bijvoorbeeld ook kunnen kiezen voor een eivormige karabijnhaak of een karabijnhaak met een vast oog.

Karabijnhaak

Prijs

De meeste karabijnhaken zijn erg voordelig en je hoeft dus vaak niet echt op de prijs te letten. Als je echter veel karabijnhaken nodig hebt, kan het wel goed zijn om hier rekening mee te houden. Je kunt dan een stuk goedkoper uit zijn als je kiest voor een ander materiaal of de haken bij een andere winkel of groothandel koopt.