Op zoek naar een nieuwe keuken? Dat kan flink wat tijd in beslag nemen. Bij het uitkiezen van een leuke en goede keuken ga je immers niet over één nacht ijs. Bovendien moeten er behoorlijk wat keuzes gemaakt worden. Bijvoorbeeld welk type keuken je nu eigenlijk wil en van welk materiaal deze gemaakt moet zijn. Of wat dacht je van de keuze voor opstelling van de keuken en welke apparaten je in de keuken wilt hebben? Meestal kijken mensen naar de meestverkochte keukens als ze zich gaan oriënteren. Maar hoe ziet een meest verkochte keuken er dan eigenlijk uit? We bespreken het hieronder!

Strakke moderne stijl

Hoewel er heel veel verschillende soorten stijlen zijn als het om keukens gaat, is de strakke, moderne keuken op dit moment zonder twijfel de meest verkochte keuken. Karakteristiek voor deze keukens zijn de strakke lijnen die in het design van de hele keuken terug te vinden zijn. Vaak worden de keukenkastjes daarbij tegen de muur geplaatst op dezelfde hoogte. Dit is praktisch en het ziet er ook nog eens uit als één geheel. Het fijne van deze keukens is dat ze zeer ruimtelijk ogen en dat ook daadwerkelijk zijn. Er is dus genoeg ruimte om te kunnen koken en keukenspullen op te bergen.

RVS en kunststof

De meestverkochte keuken wordt gemaakt van verschillende materialen. Bij de keukenkastjes wordt vaak gebruik gemaakt van bewerkte houtsoorten of van kunststof. Dat laatste is sowieso een materiaal dat veel gebruik wordt in de keuken. Samen met kwarts voert het de boventoon in de meestverkochte keuken. Daarnaast komt er regelmatig rvs in combinatie met glas voor om bijvoorbeeld de glanzende oppervlakken meer stijl mee te geven. Kunststof wordt overigens het liefst gekozen omdat het lang mee gaat, erg stevig is en ook nog eens eenvoudig schoon te houden.

Welke keukenapparaten?

We hoeven je natuurlijk niet te vertellen dat de keukenapparaten een ontzettend belangrijk onderdeel vormen van de keuken. Het is dan ook logisch dat we bespreken welke keukenapparaten er in de meestverkochte keuken aanwezig zijn. Allereerst is dat de koelkast. Dat is ook niet zo verwonderlijk aangezien deze onmisbaar is in de keuken. Een ander apparaat dat in altijd in de meestverkochte keuken te vinden is, is de combimagnetron. Dit apparaat neemt niet veel ruimte in beslag en dient als magnetron en oven in één.  Tot slot is een afwasmachine de laatste jaren ook standaard geworden in de keuken!