Last van een gaslek in Hoorn?

Wat u wel en niet mag doen bij een gaslek in Hoorn!

Wist u dat aardgas eigenlijk geurloos is? Voor de veiligheid is er een typische, doordringende geur aan het aardgas toegevoegd. Hierdoor kunt u het ruiken als u een gaskraan heeft open laten staan. Of als er sprake is van een gaslek in uw woning in Hoorn. Ruikt u gas? En zit uw gaskraan goed dicht? Dan kan een gaslek de oorzaak zijn. In dit geval is het van belang dat u direct een loodgieter in Hoorn belt. Een gaslek kan namelijk heel gevaarlijk zijn. In dit blog vertellen we u wat u wel en wat u vooral niet mag doen bij een gaslek in Hoorn.

Bel direct de loodgieter!

Schakel bij een gaslucht in uw woning zo snel mogelijk een loodgieter in om uw gaslek in Hoorn te laten verhelpen. Een gaslekkage kan namelijk leiden tot een explosie. Wanneer de hoeveelheid gas zich opbouwt, kan een kleine vonk of statische lading al voldoende zijn om het gas te laten ontbranden. Wat gebeurt er dan? Een gigantische explosie, met alle gevolgen van dien. Wacht dus niet als u een gaslek in Hoorn heeft en neem direct contact op met een loodgieter die snel ter plaatse kan zijn. De loodgieter kan het gaslek dan zo snel mogelijk opsporen en repareren.

Wat kunt u zelf doen?

Als u een gaslek in Hoorn ontdekt, moet u snel handelen. U moet direct een loodgieter bellen en kunt daarnaast ook zelf stappen ondernemen om het explosiegevaar te verminderen. Zet uw ramen en deuren open, zodat het gas kan ontsnappen. Sluit vervolgens de hoofdtoevoer af.

Wat mag u niet doen?

Misschien is het overbodig om te zeggen, maar we willen het toch even duidelijk maken. Als u een gaslek heeft, mag u absoluut geen vuur gebruiken! Dus geen sigaretten, wierook, kaarsen, etc. Daarnaast is het ook belangrijk dat u extra voorzichtig bent met elektriciteit. Alleen al de vonkjes van een stopcontact kunnen bij veel opgehoopt gas leiden tot een flinke explosie. En dat wilt u natuurlijk koste wat kost voorkomen. Niet alleen een gaslek, maar ook een lekkage kan voor grote problemen zorgen. Lees daarom dit blog: Geen lekkages; gebruik de siliconenkit om uw voegen te voegen.