Voor sommigen is de aankleding van een balkon net zo belangrijk als een tuin. Natuurlijk wil je ook genieten van sommige planten of in het groen zitten op je balkon. Geef je balkon een zuiderse uitstraling met de aankoop van een klein sinaasappelboompje. Wat is er mooier dan te genieten op je balkon met deze boom in de buurt. Je waant je als het ware in Spanje.En niet vergeten dat de kleine vruchten van deze boom ook eetbaar zijn. De vruchten van een klein sinaasappelboompje smaken een beetje zurig maar ze zijn heerlijk fris in de zomer.

Klein sinaasappelboompje: binnen of buiten

Een klein sinaasappelboompje kan je best buiten plaatsen van mei tot en met september. Het mag zeker niet meer vriezen want dat is nefast voor deze zuiderse boom. Hij mag dan wel in de zon geplaatst worden. Het boompje moet wel heel veel water krijgen tijdens de zomerse temperaturen.

Vanaf oktober tot mei kan je beter het boompje binnen plaatsen. De beste plaats is op een koele plaats, niet te warm. Deze boom heeft tijdens de winterperiode ook niet zo heel veel water nodig.

Verzorgingstips van een klein sinaasappelboompje

Om te groeien: De boom heeft tijdens zijn groeiperiode die zich situeert tussen april en september veel extra plantenvoeding nodig. Je kan hiervoor speciale voeding krijgen in de gespecialiseerde plantenzaken.

Tijdig snoeien is de boodschap: een klein sinaasappelboompje moet men tijdig snoeien anders geeft hij steeds minder en minder vruchten. Het snoeien bevordert het aantal vruchten naar de zomer toe.

 Verpotten kan ook maar na drie jaar: je kan deze boom ook verpotten maar dit enkel in het voorjaar. Je hoeft de plant maar na drie jaar te verpotten. Jonge plantjes hoeven niet verpot te worden.