hypotheekadvies

De meeste mensen die een woning aanschaffen hebben een hypotheek nodig om deze woning de kunnen financieren. Zo’n hypotheek zou je simpelweg kunnen zien als een lening waarmee je het huis betaalt. Gedurende (meestal) dertig jaar betaal je vervolgens deze lening af. Bij het afsluiten van zo’n hypotheek komt overigens wel heel wat kijken. Hypotheken zijn nu eenmaal ingewikkelde en veelomvattende financiële producten. Daarom stellen geldverstrekkers het vaak verplicht dat je als je een hypotheek bij hen wilt afsluiten eerst professioneel hypotheekadvies moet inwinnen. Samen met je hypotheekadviseur sluit je dan uiteindelijk ook je hypotheek af. Ook als het niet verplicht is, is het toch aan te raden deze weg te volgen. Hieronder lees je waarom.

hypotheekadvies

Om deze redenen klop je aan bij een hypotheekadviseur

Wanneer je gebruikmaakt van hypotheekadvies bij een professionele hypotheekadviseur, dan doe je dat doorgaans om de volgende redenen:

  • Goede hypotheekadviseurs weten precies bij welke geldverstrekkers je de laagste rente kunt krijgen. Ook hebben zij een uitstekend inzicht in welke aanvullende voorwaarden gunstig voor jou zullen uitpakken.
  • Hypotheken zijn erg belangrijke financiële producten. De gevolgen van het afsluiten ervan zijn groot. Gedegen hypotheekadvies maakt de kans veel groter dat dit alles goed gebeurt.
  • Een hypotheekadviseur neemt je veel administratief werk uit handen.
  • Bij je adviseur kun je ook terecht als er tijdens de looptijd van de hypotheek grote veranderingen voordoen in je situatie.
  • Advieskosten zijn mogelijk af te trekken van je belastbare inkomen.