spouwmuurisolatie verwijderen

Isolatie is erg belangrijk in een huis, vooral bij oudere huizen kan het zijn dat de spouwmuurisolatie niet echt goed is. In dit soort gevallen kan het verstandig zijn de spouwmuurisolatie te verwijderen en hier nieuwe isolatie voor in terug te doen. Natuurlijk kost dit wat geld maar het hebben van slechte isolatie kan er juist voor zorgen dat jij juist meer geld kwijt bent. Wanneer De isolatie niet goed werkt verlies jouw huis dan ook erg veel warmte en kan het huis zelf moeilijk verwarmd worden, dit kost dan ook erg veel verwarmingskosten en spouwmuurisolatie verwijderen en er nieuwe isolatie voor in terug te doen kan er juist voor zorgen dat jij op het lange termijn minder gaat betalen en er dus winst op maakt. 

Kosten 

Spouwmuurisolatie verwijderen is natuurlijk niet gratis, gemiddeld zou je zo’n beetje rond de 20 t/m 25 euro betalen per vierkante meter voor het verwijderen van de isolatie. Dit kan natuurlijk al gauw oplopen wanneer je een erg grote muur hebt die verwijderd moet worden. Hier komen natuurlijk nog wel de kosten bij van de nieuwe isolatie en de installatie kosten daarvan. Op het lange termijn verdien je de kosten aan de andere kant deels en soms zelf volledig terug en ga je er elke maand dan ook geld op besparen. 

Investering 

Spouwmuurisolatie verwijderen kan dus redelijk wat geld kosten maar ook wat opleveren. Hiernaast kan het ook zijn dat door de nieuwe isolatie jouw huis een stuk meer waard gaat zijn om de woningmarkt. Kopers en taxateurs kijken vaak streng naar de isolatie van een huis, wanneer jij goede en nieuwe isolatie hebt zou de waarde van het huis dan ook een stuk stijgen aangezien de maandelijkse lasten dan minder hoog ligt dan wanneer je dit niet hebt.