Een stralende spiegel kan natuurlijk in geen enkele woning ontbreken. Een spiegel is in bepaalde ruimtes zoals de badkamer en de slaapkamer niet weg te denken. Maar ook in de woonkamer of in de hal hebben veel mensen een spiegel hangen. Ten eerste dient een spiegel er natuurlijk voor om te kunnen kijken hoe je eruit ziet, maar het kan ook een mooie toevoeging zijn aan je interieur. Als je bijvoorbeeld een donkere ruimte in huis hebt kun je er met spiegels voor zorgen dat het lichter wordt in je kamer. Als je de spiegel dan dichtbij een raam zet reflecteert het daglicht en wordt het lichter in de ruimte.

Kenmerken van moderne spiegels

Moderne spiegels zijn vaak groot en hebben een luxe uitstraling. De kleuren die vaak in de lijst van deze spiegels terug komen zijn zwart, wit, zilver, goud en brons. Deze kleuren passen vaak ook gemakkelijk bij andere kleuren dus dit is vrij gemakkelijk om te combineren. Vaak denken mensen bij moderne spiegels snel aan spiegels met een strakke rand eromheen. Dit is ook vaak zo bij moderne spiegels, maar deze spiegels kunnen ook juist veel versieringen op de rand hebben.

Verschillende soorten spiegels

Er bestaan veel verschillende soorten moderne spiegels. Je hebt verschillende soorten maten spiegels en de vorm kan ook verschillen. De meeste spiegels zijn rechthoekig of rond, maar ook ovalen en vierkanten spiegels komen voor. De grootte van de spiegel kan ook veel verschillen. Je hebt hele grote spiegeld die even hoog zijn als een wand. Dit is handig om je hele outfit te bekijken, zoals bij je kledingkast handig is. Maar je hebt ook juist weer kleinere spiegels, deze zijn juist weer handig voor in de toilet. De grootste verschillen zitten vaak in de lijst die om de spiegel heen zit. Je veel verschillende soorten kleuren lijsten en de textuur van de lijst kan ook erg verschillen. Zo heb je strakke lijsten met scherpe bochten en juist lijsten met veel versieringen eraan.