huis-laten-bouwen

Marcel van Hooijdonk is een ondernemer in hart en nieren. Zijn passie ligt in de handel in Nederlands vastgoed, waarmee hij al zeker een naam opgebouwd heeft. Hij staat bekend om het opkopen van panden die al jaren leeg staan en weet hier telkens weer iets moois van te maken. In Leiden bijvoorbeeld heeft hij verschillende panden gerenoveerd en in de mooiste studentenkamers veranderd.

Een passie voor het verbouwen en opknappen van panden

Het opkopen en het vervolgens renoveren van panden is wat Marcel van Hooijdonk het liefste doet. Hij koopt niet alleen huizen, maar ook bedrijfspanden en kantoren die vaak al jaren leeg staan. Hij vindt dat namelijk doodzonde. Van deze panden kunnen prima woningen worden gemaakt. Er is een schrijnend tekort aan woonruimte, en in een bedrijfspand kunnen soms wel tientallen appartementen worden gerealiseerd. Dat is wat Marcel van Hooijdonk doet. Hij vraagt uiteraard eerst toestemming voor de wijziging van het bestemmingsplan en vervolgens gaan hij en zijn mensen aan de slag om er wat moois van te maken.

Duizenden panden nog beschikbaar in Nederland

Volgens Marcel van Hooijdonk zijn er nog honderdduizenden leegstaande panden in Nederland die wachten op herbestemming. Soms worden ze gekraakt, soms staan ze gewoon weg te stoffen. Hoe dan ook is het heel zonde dat niet al het mogelijke wordt gedaan om meer ruimte te creëren voor mensen om te wonen. De nieuwbouw is bij lange na niet toereikend en daarom wil Marcel van Hooijdonk op deze manier iets doen om het tekort aan huurwoningen op te lossen.