Voor de leukste berichten

Wat zijn de drijfveren van vastgoedman Marcel van Hooijdonk?

Marcel van Hooijdonk is een ondernemer in hart en nieren. Hij heeft wereldwijde bekendheid gekregen als bouwer van custom made motorfietsen in Nieuw Zeeland, waar hij jaren heeft gewoond. Zijn klantenkring besloeg de hele wereld. Van heinde en verre kwamen motorliefhebbers naar hem toe om bij hem een volledig op maat gemaakte motorfiets te kopen. Ook voor het onderhoud aan hun kostbare bezit kwamen veel klanten uitsluitend bij Marcel van Hooijdonk zelf. Diezelfde passie legt hij nu in de handel in Nederlands vastgoed, waarmee hij een naam wil opbouwen.

Een passie voor het verbouwen en opknappen van panden

Het opkopen en het vervolgens renoveren van panden is wat Marcel van Hooijdonk het liefste doet. Hij koopt niet alleen huizen, maar ook bedrijfspanden en kantoren die vaak al jaren leeg staan. Hij vindt dat namelijk doodzonde. Van deze panden kunnen prima woningen worden gemaakt. Er is een schrijnend tekort aan woonruimte, en in een bedrijfspand kunnen soms wel tientallen appartementen worden gerealiseerd. Dat is wat Marcel van Hooijdonk doet. Hij vraagt uiteraard eerst toestemming voor de wijziging van het bestemmingsplan en vervolgens gaan hij en zijn mensen aan de slag om er wat moois van te maken.

Duizenden panden nog beschikbaar in Nederland

Volgens Marcel van Hooijdonk zijn er nog honderdduizenden leegstaande panden in Nederland die wachten op herbestemming. Soms worden ze gekraakt, soms staan ze gewoon weg te stoffen. Hoe dan ook is het heel zonde dat niet al het mogelijke wordt gedaan om meer ruimte te creëren voor mensen om te wonen. De nieuwbouw is bij lange na niet toereikend en daarom wil Marcel van Hooijdonk op deze manier iets doen om het tekort aan huurwoningen op te lossen.

Je zou ook graag

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks open zijn.