waterontharder

Welke soorten waterontharders zijn er?

De juiste soort waterontharder kiezen

Als er iets een probleem is in veel huishoudens, dan is het wel kalkaanslag. Kalkaanslag ontstaat doordat calcium- en magnesiumdeeltjes in leidingwater met elkaar mengen. Samen vormen ze kalk en deze kalk blijft aan de binnenkant van leidingen zitten en vormen een doffe aanslag op uw vaat. Kalk zorgt er ook voor dat apparatuur zoals uw waterkoker harder moet werken om uw water warm te krijgen. Gelukkig kunt u kalk voorkomen door een waterontharder te installeren.

Wat is een waterontharder?

Een waterontharder is een apparaat dat ervoor zorgt dat kalkaanslag zich niet kan vormen in de leidingen. Water zonder kalk noemen we ook wel zacht water en dit heeft veel voordelen. Zo zorgt zacht water ervoor dat uw vaat mooi en stralend blijft, dat uw leidingen niet verstopt raken en dat u bespaart op de energierekening. Nu zijn er verschillende soorten waterontharders op de markt die allemaal op hun eigen manier werken. In dit blog leggen we ze kort uit.

Magnetische waterontharder

Zoals de naam al doet vermoeden, werkt deze waterontharder met magneten. De magneten zorgen ervoor dat calcium en magnesium zich niet met elkaar vermengen. Zo vormen ze geen kalk en daarmee geen kalkaanslag. Let op: deze waterontharder verwijdert de twee bestanddelen dus niet uit uw leidingwater. Voordeel is dat deze waterontharders relatief goedkoop zijn en net zo effectief als andere waterontharders.

Waterontharder met reinigingszout

Deze waterontharder werkt op basis van reinigingszout. Dit zout wordt door middel van een cilinder ingezet om de kalk uit uw leidingwater te filteren. U kunt kiezen uit een variant met één cilinder en eentje met twee cilinders. Deze waterontharders zijn vaak wat hoger in prijs maar brengen wel veel voordelen met zich mee. Vooral omdat u hiermee overal in huis zacht water kunt regelen.

Waterontharder met filter

Deze waterontharder verwijdert ook kalk uit uw leidingwater, maar dan door middel van een filter. Let op: er blijft met deze variant altijd wel wat kalk achter in het water. Deze hoeveelheid is echter altijd verwaarloosbaar klein. Een groot voordeel is dat deze waterontharder relatief voordelig is. De filters dienen echter wel om zoveel tijd onderhouden en eventueel vervangen te worden.

Meer weten

Nu heeft u een duidelijk beeld van welke waterontharders er allemaal te krijgen zijn. Bent u overtuigd en wilt u een waterontharder aanschaffen? Bekijk dan vooral eens de website van Unique Waterontharders voor een mooi aanbod. Heeft u nog vragen naar aanleiding van dit blog? Stel al uw vragen aan ons via het contactformulier.