woonkamer

Misschien wel de meest populaire interieurstijl op dit moment is hotel chique. Hotel chique straalt een oase van rust, luxe en eenheid uit. Dat iedereen massaal hun slaapkamer omtovert in een hotelkamer, vinden wij dan ook niet gek. Ben jij benieuwd hoe je zelf een hotel chique slaapkamer kunt creëren? Wij vertellen je hoe je dit kunt doen in slechts 5 simpele stappen. 

Luxe basis 

Voordat je begint met de nieuwe styling van jouw slaapkamer, zorg je ervoor dat de basis al luxe aanvoelt. Dit begint natuurlijk bij een heerlijk comfortabel bed met een goede boxspring of matras. Deze kun je gemakkelijk naar wens bestellen of met persoonlijke service uitzoeken in een winkel. Je kunt 100 nachten proefslapen zodat je zeker weet jouw nieuwe matras jou een fijne nachtrust kan bieden. Dat is wat ons betreft ook al luxe! 

Kleur

De volgende stap is het uitkiezen van de juiste kleuren. Donkere kleuren in combinatie met goud passen perfect bij een hotel chique interieur. Kies hierbij voor een luxe behang op de wand achter het bed of maak hem juist donker voor een beetje spanning.  Kies voor 1 muur die alle aandacht trekt (achter het bed) en kies bij de andere wanden voor een lichtere en zachtere tint. Zorg er in ieder geval voor dat geen enkele muur wit blijft. Als je het echt helemaal anders wil aanpakken, kun je het plafond ook in een mooie kleur verven.  

Materiaal

Als je een keuze hebt kunnen maken uit een aantal kleuren is het tijd om te kijken naar de juiste materialen. Marmer bijvoorbeeld, straalt pure luxe uit. Kies bijvoorbeeld voor een mooi nachtkastje met een marmeren blad. Je kunt ook een mooie poef met velvet stof in de hoek van de slaapkamer zetten. Nog even afmaken met een luxueuze deken of sprei voor op het bed en jouw slaapkamer ziet er prachtig uit. Ook velvet gordijnen zijn trouwens een goede toevoeging aan jouw hotel chique interieur!

Verlichting

Omdat bij hotel chique slaapkamers vaak gebruik wordt gemaakt van donkere kleuren, is het belangrijk om goed na te denken over de verlichting in de slaapkamer. Onthoud goed dat functionele verlichting het verliest van sfeervolle verlichting in een hotel chique slaapkamer. Led strips bijvoorbeeld kunnen ook helpen om wat meer diepte te creëren in de slaapkamer, mits je ervoor zorgt dat deze een warmte tint hebben. Gouden hanglampen passen er ook goed bij. 

Styling 

Wellicht is het je al eens opgevallen dat er in hotelkamers niet veel gebruik wordt gemaakt van asseccoires. Er wordt juist vaker gekozen voor grotere elementen als bijvoorbeeld een grote vaas of pot, een mooi groot schilderij in een baklijst van https://www.baklijst.nl/ en wat koffieboeken op het nachtkastje. Ga bij de afstyling dus voor grootse en luxueuze stukken die echt een eyecatcher vormen , maar zorg er ook voor dat je een goede balans weet te houden.