Als je verschillende bomen en struiken in de tuin hebt staan, dan kan een bladblazer goed van pas komen in de herfst. Het is een ideale manier om zonder al te veel moeite ervoor te zorgen dat blad niet overal maar blijft liggen. Met een bladblazer kun je het gemakkelijk naar een plek blazen waar het wel mag liggen of je blaast alles op een hoop om het vervolgens gemakkelijk op te kunnen ruimen. Voordat je nu een dergelijk apparaat gaat kopen, is het goed om te weten dat er verschillende varianten bestaan. Lees je daar eerst eens over in, zodat je zeker weet dat je eentje kiest die goed past bij wat jij nodig hebt.

Bladblazer in de tuin

In de herfst verliezen de meeste bomen en struiken hun blad, dat is nu eenmaal de natuur. Het is vaak aan te raden om dit wat op te ruimen, of je dit nu doet met een bladblazer, een hark of een bezem. Bladeren die op het terras of op je tuinpad blijven liggen, kunnen voor gevaarlijke situaties zorgen op het moment dat ze nat worden en beginnen te rotten. Er ontstaat dan een gladde brij waar je gemakkelijk over uitglijdt. Dit soort gevaarlijke situaties wil je natuurlijk graag voorkomen! Blaas daarom met een bladblazer je terras en tuinpad vrij, zodat je hier zonder problemen in de winter gebruik van kunt blijven maken! Daarnaast is het ook goed om je gazon bladvrij te maken. Afgevallen bladeren kunnen namelijk het gras aantasten en voor kale plekken zorgen. Daarentegen is het voor de rest van je tuin juist goed als er wat bladeren blijven liggen, daar komen voedingsstoffen uit vrij en het biedt een beschermlaag tegen kou. Bovendien zijn veel dieren ook erg blij met de blaadjes, zoals egels die er hun nest in maken. Met een bladblazer zorg je ervoor dat het afgevallen blad snel op een plek komt waar het mag blijven liggen!

Verschillende varianten

Zoals gezegd kun je kiezen uit verschillende varianten op het moment dat jij graag een bladblazer wilt gaan kopen. Het meest opvallende verschil is de manier waarop de apparaten van energie worden voorzien. Je kunt namelijk kiezen uit modellen met:

  • een accu
  • een stekker
  • een benzinemotor

Wat kun je nu het beste kiezen? Een variant met een stekker is vooral geschikt voor mensen met een kleine tuin. Voordeel is dat je het apparaat altijd kunt gebruiken en dat je geen stank hebt, maar het snoer zit vaak in de weg. Een bladblazer met een benzinemotor of met een accu geeft je veel meer mogelijkheden, veel meer bewegingsvrijheid. Nadeel van de benzinevariant is dat dit natuurlijk niet echt milieuvriendelijk is en dat het wat stinkt tijdens het werken. Een accu heeft dan weer als nadeel dat deze leeg kan zijn, maar dit probleem kun je ondervangen door ervoor te zorgen dat je een reserveaccu hebt. Zo hebben alle varianten dus hun eigen voor- en nadelen en er zijn natuurlijk nog meer verschillen. Wil je meer weten over de mogelijkheden die er zijn als je een bladblazer gaat kopen, ga dan naar de webshop van Jos Martens voor meer informatie!