Een rolluik voor het raam heeft meerdere voordelen: het schrikt inbrekers af, heeft een brandvertragend effect, je maakt het er heel donker mee ‘s nachts en je houdt de zon buiten tijdens warme zomerdagen. Het is dus een slim idee om rolluiken voor de ramen te plaatsen. Dus begin je een zoektocht online, om ze te bestellen. Maar waar moet je nu op letten als je een rolluik online gaat bestellen?

Op welke punten let je wanneer je een rolluik online gaat bestellen?

Er zijn een aantal zaken waarop je moet letten wanneer je een rolluik online gaat bestellen. Dit hangt samen ook met je budget. Let goed op de volgende punten bij het bestellen:

  • De keuze rolluik of een screen
  • Het materiaal van het rolluik
  • De bediening van het rolluik

Een rolluik en een screen zijn twee verschillende producten, voor overlappende doeleinden. Vergeet dit niet wanneer je een rolluik online gaat bestellen. Zo is een screen geschikt als zonwering en helpt het je ook met het behouden van je privacy. Mensen kunnen namelijk niet zo snel naar binnen bij je kijken. Een rolluik heeft meer eigenschappen. Rolluiken zijn namelijk ook in te zetten als inbraakbeveiliging, verduistering, geluidsisolatie, warmte-isolatie en helpen je energierekening verlagen. Is je doel alleen zon te weren uit je huis en privacy te creëren, zodat mensen niet bij je naar binnen kunnen koekeloeren? Dan is een screen geschikt voor jou. Voor de overige punten, zoals inbraakbeveiliging, is het slim om een rolluik online te bestellen.

Het volgende punt is het materiaal. Veel rolluiken zijn gemaakt van aluminium. Dit komt omdat aluminium sterk, duurzaam en kleurvast is. Het is dan ook de beste keuze. Tijdens je zoektocht naar rolluiken kom je ook kunststof rolluiken tegen, deze zijn minder sterk en gaan eerder kapot tijdens een hevige hagelbui of storm. Ook verkleurt kunststof eerder door zonlicht. Een aluminium rolluik is dus de beste keuze. Het enige nadeel is dat aluminium rolluiken duurder zijn dan kunststof rolluiken.

Wanneer je een rolluik online wilt bestellen, kom je meerdere bedieningsopties tegen. Je kunt ervoor kiezen om het rolluik handmatig te bedienen. Dit kan als het een klein en licht rolluik is en je kracht in je armen hebt. Ben je bang dat je nu of in de toekomst niet genoeg kracht hebt? Of is het rolluik dat je nodig hebt aan de grote kant? Dan is het een zware opgave om door middel van het koord het rolluik te bedienen. Vooral aluminium rolluiken zijn zwaar om handmatig naar boven te trekken. Kies voor een elektrische bediening, waardoor je met een druk op de knop het rolluik bedient.

Hoeveel kost een rolluik?

Tijdens je zoektocht om een rolluik online te bestellen, kom je verschillende prijzen tegen. De hoogte van kosten hangen af van het materiaal en of deze een elektrische bediening heeft of niet. Een simpel rolluik heb je al voor minder dan honderd euro. Een goed en duurder rolluik verdient zichzelf ook wel weer (deels) terug, omdat je energiekosten lager zijn. Je hoeft minder te stoken, want de rolluiken houden tijdens koude dagen de warmte vast in de kamer. Denk hier dus aan als je een rolluik online gaat bestellen en schrikt van sommige prijzen. Neem dan een kijkje op directeenrolluik.nl

Lees meer…